Barátainkkal közös ünneplésre készültünk, mi asszonyok elosztottuk a sütési feladatokat. Én az elő és utóételről valamint a salátákról gondoskodtam.
Két féle salátát készítettem a fűszeres sült pulykamellhez.
Majonézes brokkoli saláta
Összetevők:
1 db kisebb brokkoli
2 db lila-hagyma,
3-4 db főtt tojás
1 tubus vagy 2 dl delikát majonéz
2 dl tejföl
ízlés szerint só, bors,szerecsendió, dijoni mustár
Elkészítés:
A brokkolit kisebb rózsáira szedjük és kevés víz hozzáadásával megpároljuk A majonézt, tejföllel összekeverjük, sóval, borssal, mustárral ízesítjük. A hagymát vékony szeletekre vágjuk,( én kevés sós vízben kicsit áztatni szoktam, majd lecsepegtetem). és a mártáshoz keverjük. A tojásokat felkockázzuk, és ha a brokkoli kihűlt óvatosan ezeket is hozzáadjuk. Lehűtjük.
Tavaszi
saláta
Nálam ez a saláta fejes és jégsalátából vegyesen, karikára
szelt póréhagymából és kockázott piros kaliforniai paprikából állt. Enyhén sós,cukros
és citrommal ízesített hideg levet
készítettem rá.1 evőkanál tökmagolajjal jól összekevertem, 1 órával előbb
elkészítettem, s hagytam összeérni az ízeket.
Kedvelem a könnyed salátákat!
VálaszTörlés