Ránéztem a pataki pitetálamra és rájöttem pitét még nem
sütöttem benne.
Pedig gyakran használom, szeretek ebben a tálban sütni. Tálaláshoz
is jó, szép és dekoratív mintáival az asztal hangulatát emeli.
Ráadásul a fagyasztó hűtőt átnézve, találtam még
lefagyasztott saját termésű gyümölcseimből fekete szedret és cseresznyét is. Finom
párosítás a szeder savanykás ízéhez, az édes cseresznye.
Nekem nagyon ízlett ez a gyümölcsös pite is, de
bevallom azért a kedvencem továbbra is a diós-almás pite.
Szedres-cseresznyés
pite, pataki tálban sütve.
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor,8 dkg margarin, 5 dkg
porcukor,1 egész tojás,2 evőkanál tejföl, 20 dkg feketeszeder, 20 dkg kimagozott
cseresznye, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 1 kávéskanál fahéj, kevés cukor.
Sütőporos lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd
porcukorral, tojással, tejföllel összegyúrjuk.
2 részre osztjuk, a nagyobbik részt kör alakúra
nyújtjuk és a pataki pitetálba helyezzük az oldalára is felhúzva. Rátesszük először
a cseresznyét és zsemlemorzsát szórunk rá. Majd a feketeszederrel borítjuk be
és megszórjuk a fahéjas cukorral. Ráhelyezzük rácsszerűen a kisebbik részből
formázott tészta rudakat.
Előmelegített sütőben 170-180 C-on lassan sütjük 30-
percig.
Tálaláshoz kevés porcukrot hintettem rá.
Ez is finom lehet!
VálaszTörlésImádom a fekete szedret. Nagyon jól néz ki és bizonyára ízre is fenséges. :)
VálaszTörlésHoldgyöngy, finom és hizlaló!
VálaszTörlésMj! A fekete-szeder elég igénytelen növény és minden évben elég jól terem itt nálam, mi is szeretjük.