Velencei Farsangi Fánkocska!
la ricetta delle frittelle fatte in casa
Húshagyó kedd,
akkor fánk sütése.
Szakítva a hagyományokkal idén olasz recept alapján
készítettem fánkocskát.
Paola ( olaszországi barátnőm) Velencéből küldte el
nekem ezt a receptet!
Különös, mert Citromos
és Ánizslikőrös a Fánk!
A hozzávalók: 500
g liszt, 120
g cukor, 200
ml tej, 1 citrom
reszelt héja, ,
4 tojás, 1 teáskanál
sütőpor, 1 kispohár 0,5 dl
édes ánizs likőr, 6-8 dl olaj, porcukor ízlés szerint.
Elkészítése:
Elkészítése:
a tojásokat habverővel
egy tálban felverjük, hozzáadjuk majd
a cukrot és tovább verjük, amíg nem lesz habos és
könnyű. Belekeverjük a tejet, egy citrom héját, az ánizs
likőrt és egy
csipet sót. Folytatjuk a keverést egy kicsi ideig, majd a sütőporral elkevert lisztet is
hozzáadjuk.
Közben melegítsük az olajat legalább 180 ° C, és ha forró, kanállal szaggassuk bele a tésztát , majd mérsékeljük kicsit a lángot és így pirítsuk aranybarnára minden oldalról kb 8-10 perc. Miután kész, nedvszívó papírra szedjük ki.
Közben melegítsük az olajat legalább 180 ° C, és ha forró, kanállal szaggassuk bele a tésztát , majd mérsékeljük kicsit a lángot és így pirítsuk aranybarnára minden oldalról kb 8-10 perc. Miután kész, nedvszívó papírra szedjük ki.
Tálaláskor díszítjük a porcukorral és citrom vagy narancs zselével tálaljuk.
Nekem
25 darab kerek fánkocska lett és a saját készítésű citromos zselével nagyon ízlett !!!