Zala dombok

Zala dombok
Zalai dombok ölelésében..

2011. augusztus 25., csütörtök

Szárítsunk jó, magyaros fűszernövényeket.












Nyáron a bőséges zöldség és fűszernövénytermés idején gondoljunk a szűkös téli napokra.
Fűzzük fel, vagy kössünk csokrot és szárítsuk meg meleg szellős helyen a növényeket, rakjuk  tüllzacskókba vagy csak önmagában száraz szellős kamrában tartsuk.
Jól szárítható a zöld és pirospaprika,a fokhagyma,zöldbab,zöldborsó,kapor,petrezselyem és zeller levél.



3 megjegyzés:

  1. Az a kis piros, rózsaszerű, paprika?Olyan szép!

    VálaszTörlés
  2. Annaliz!Különleges formájú egy erős paprika.Férjem munkatársa termeszti, ők harang paprikának mondják.Nagyon hosszú a termesztési ideje, már decemberben el kell ültetni a magokat és augusztusra érik be.Ők nagyobb mennyiségben foglalkoznak vele és a Balatonnál árulják füzérekben.

    VálaszTörlés