Jócskán túl vagyunk a cukorborsó idei ültetésén és a
leszedésén is. E bejegyzés aktualitását az adja, hogy egy sort a földben hagytam,
hogy tudjak ültetni való magot szedni.
Gondolni kell a jövő évre is.
Hiszen ez a fajta zöldborsó rendkívül édes és zsenge héja
is fogyasztható. Az Őrségi termelői piacon kaptam a magot még májusban,Pista
bácsitól(aki nagy biokertész)mint különlegességet.
Szépen termett és nagyon ízlett. Sokat nyersen el is
fogyasztottam. Ebből az ízletes héjas borsóból nem is lehetett mást készíteni,
mint a tájegységünk egyik jellegzetes ételét a ludas kását.
Ludaskása recept
- 30 dkg rizs
- 50 dkg libaaprólék
- 50 dkg héjas zöldborsó
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál olaj
- só , bors, majoránna, vegeta ízlés szerint
Egy kis olajon pirítsuk meg a rizst, majd engedjük fel az előzőleg leszűrt leveslével és a szokásos módon főzzük puhára. Tegyük bele a libaaprólékot, a zöldséggel és főzzük készre.
Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Gyerekkoromban a héjából kis kenukat csináltunk. :)
VálaszTörlésS az egyik fotódon ott lángol az én mesetársam.
VálaszTörlés