Eljött az ideje a visszafogottabb táplálkozásomnak.
Bizony az évvégi ünnepnapok, névnapok, baráti
összejöveteleknek meglátszanak az alakomon.
De nem a súlyfelesleg aggaszt annyira, mint az állandósult
fájdalmak, hőhullámok és az allergia.
Tiltólistára került az alkohol, a kávé, édességek és a
friss pékáruk.
Régebb óta izgatott a reformtáplálkozás, a sokféle
gyümölcs és Zöldség fogyasztása mellett már több éve elhagytam az ecet
használatát.
És most az élesztő következett, kenyér helyett finom
magvas rágcsákat készítek.
Ez az egyik kedvencem.
Négymagos keksz
recept
Ajánlat
Mártogatós mellé, sör vagy borkorcsolyának is kitűnő. Lehet kevesebb maggal is készíteni.
3-4 ilyen keksz, egy kis tonhal konzerv, egy nagy vegyes zöldsalátával kitűnő diétás
vacsora. Alacsony zsírtartalma és magas rosttartalma miatt fogyókúrázóknak is
ajánlom
Hozzávalók
1 bögre aprószemű zabpehely, 2 bögre teljes kiőrlésű tönköly
búzaliszt,1 kk só,1 kk szódabikarbóna,1 kk őrölt köménymag,1 ek szezámmag,1 ek napraforgómag, ,1 ek tökmag,fél
bögre olívaolaj,1 tojás, 1 ek házi paprikakrém,kb. 2 dl natúr joghurt.
Elkészítés
1.
A
száraz hozzávalókat alaposan összekeverjük.
2.
A
tojást, olajat és paprikakrémet villával felverjük, majd a száraz keverékhez
vegyítjük.
3.
Jól
összedolgozzuk, és joghurttal lazítjuk kemény, de formálható masszává.
4.
Két
hengerré formáljuk Folpackba csomagolva, fagyasztóba tesszük kb. 4 órára.
5.
Ezután
vizes, éles késsel vékony 2-3 mm szeleteket vágunk a hengerekből, és a
szeleteket kizsírozott sütőlapon 200 fokra előmelegített sütőben kb.15 perc alatt
aranybarnára sütjük.
Kb. 50-60 db kekszet kapunk a leírt mennyiségből.
Légmentes dobozban hosszabb ideig tartható.
Jól néz ki, és biztosan finom.No, és egészséges...
VálaszTörlés