Zala dombok

Zala dombok
Zalai dombok ölelésében..

2014. január 23., csütörtök

Fogyás reformkeksszel…..avagy kímélőbb életmód.



Eljött az ideje a visszafogottabb táplálkozásomnak.
Bizony az évvégi ünnepnapok, névnapok, baráti összejöveteleknek meglátszanak az alakomon.
De nem a súlyfelesleg aggaszt annyira, mint az állandósult fájdalmak, hőhullámok és az allergia.
Tiltólistára került az alkohol, a kávé, édességek és a friss pékáruk.
Régebb óta izgatott a reformtáplálkozás, a sokféle gyümölcs és Zöldség fogyasztása mellett már több éve elhagytam az ecet használatát.
És most az élesztő következett, kenyér helyett finom magvas rágcsákat készítek.

Ez az egyik kedvencem.

Négymagos keksz recept



Ajánlat

Mártogatós mellé, sör vagy borkorcsolyának  is kitűnő. Lehet kevesebb maggal is készíteni. 3-4 ilyen keksz, egy kis tonhal konzerv, egy nagy vegyes zöldsalátával kitűnő diétás vacsora. Alacsony zsírtartalma és magas rosttartalma miatt fogyókúrázóknak is ajánlom

Hozzávalók 




1 bögre aprószemű zabpehely, 2 bögre teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt,1 kk só,1 kk szódabikarbóna,1 kk őrölt köménymag,1 ek  szezámmag,1 ek napraforgómag, ,1 ek tökmag,fél bögre olívaolaj,1 tojás, 1 ek házi paprikakrém,kb. 2 dl natúr joghurt.

Elkészítés
1.  A száraz hozzávalókat alaposan összekeverjük.




2.  A tojást, olajat és paprikakrémet villával felverjük, majd a száraz keverékhez vegyítjük.
3.  Jól összedolgozzuk, és joghurttal lazítjuk kemény, de formálható masszává.
4.  Két hengerré formáljuk Folpackba csomagolva, fagyasztóba tesszük kb. 4 órára.



5.  Ezután vizes, éles késsel vékony 2-3 mm szeleteket vágunk a hengerekből, és a szeleteket kizsírozott sütőlapon 200 fokra előmelegített sütőben kb.15 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Kb. 50-60 db kekszet kapunk a leírt mennyiségből. Légmentes dobozban hosszabb ideig tartható.



1 megjegyzés: