Zala dombok

Zala dombok
Zalai dombok ölelésében..

2011. december 21., szerda

Grillázs készités- újabb probálkozás.

Korábbi bejegyzésemben már írtam róla, hogy kedvet kaptam a grillázs készítésére.

Több-kevesebb siker után, nem adtam fel és tettem egy újabb kísérletet.
Karácsonyi grillázs díszre gondoltam.
Megtapasztaltam, hogy cukor és cukor között micsoda eltérés lehet. Két különböző kristálycukorral kellett dolgoznom, mert ugyebár az ember mindig olcsóbbat akar venni és nem ügyel a megbízható márkára.
Az egyik fajta hamar megolvadott, de nagyon el kellett találni a hőfokot, mert gyorsan meg is égett.szépen folyt és könnyebb volt formázni.
A másik változatnál, az " istennek se" akart megolvadni, magasabb hőfok kellett.Viszont szép világos maradt.Azonban a tűzről levéve gyorsabban hűlt és úgy nyúlott, mint a Vattacukor-nál. 
Nehéz volt alakítani, nem is próbálkoztam formákkal.
A díszítés se ment olyan könnyedén, folyósabb lett a hab.Ezt még gyakorolni kell!

S íme a végeredmény!



3 megjegyzés:

  1. Nahát, ahhoz hogy "gyakorolni kell", nagyon mutatós! :)

    VálaszTörlés
  2. nahát ! Csodaszépek! És milyen fincsik lehetnek!

    VálaszTörlés
  3. Mj! annaliz!A fotókon minden jobban mutat!

    VálaszTörlés