Zala dombok

Zala dombok
Zalai dombok ölelésében..

2011. december 29., csütörtök

Sütöttem a Pataki tálban.................

Kipróbálásra került a karácsonyi meglepetés Pataki tálam.
Első nekifutásra egy könnyű receptre gondoltam.

Fűszeres, zöldségekben gazdag, könnyen elkészíthető sült csirkeételre esett a választás.

Összeállítása egyszerű, nem kívánja hogy a tűzhely mellett legyek míg elkészül. S a köretet is magában foglalja. 
Mivel hideg sütőbe lehet berakni a tálat, a sütési idő kicsit hosszabb lett, mint a hagyományos tepsinél.
Kb. 1 és fél óra. Meglepődve tapasztaltam, hogy a zöldségekből egész sok lé kijött.A csirke és a krumpli is szép pirosra megsült, különleges finom íze lett.

A tál előnye  megmutatkozott, mert nem ragadt és nem égett bele,  hanem egyenletesen párolódott az étel.  

Már motoszkál a fejemben, hogy egy máz nélküli tál is jó lenne ,kenyér és tésztafélék sütéséhez





5 megjegyzés:

  1. Nem is kérdem, milyen lett? Naná, hogy remek! Mi is szoktunk hasonlóképp készíteni, egy tálban húst és köretet.
    Következő "körben" mehet bele a malachús. :))

    VálaszTörlés
  2. Mj!Most tényleg az lenne aktuális!De sajnálom a malackát még éljen egy ideig.(valahol)

    VálaszTörlés
  3. Holdgyöngy!Jó ez a tál!Ki kell tapasztalni még.,,,,,

    VálaszTörlés
  4. Na ugye! Nagyon jól néznek ki !

    VálaszTörlés