Kipróbálásra került a karácsonyi meglepetés Pataki tálam.
Első nekifutásra egy könnyű receptre gondoltam.
Fűszeres,
zöldségekben gazdag, könnyen elkészíthető sült csirkeételre esett a választás.
Összeállítása
egyszerű, nem kívánja hogy a tűzhely mellett legyek míg elkészül. S a köretet is
magában foglalja.
Mivel hideg sütőbe lehet berakni a tálat, a sütési idő kicsit hosszabb lett, mint a hagyományos tepsinél.
Kb. 1 és fél óra. Meglepődve tapasztaltam, hogy a zöldségekből egész sok lé kijött.A csirke és a krumpli is szép pirosra megsült, különleges finom íze lett.
A tál
előnye megmutatkozott, mert nem ragadt és nem égett bele, hanem egyenletesen párolódott az étel.
Már motoszkál a fejemben, hogy egy máz nélküli tál is jó lenne ,kenyér és tésztafélék sütéséhez
Nem is kérdem, milyen lett? Naná, hogy remek! Mi is szoktunk hasonlóképp készíteni, egy tálban húst és köretet.
VálaszTörlésKövetkező "körben" mehet bele a malachús. :))
Inycsiklandó!
VálaszTörlésMj!Most tényleg az lenne aktuális!De sajnálom a malackát még éljen egy ideig.(valahol)
VálaszTörlésHoldgyöngy!Jó ez a tál!Ki kell tapasztalni még.,,,,,
VálaszTörlésNa ugye! Nagyon jól néznek ki !
VálaszTörlés