Barátainkkal közös ünneplésre készültünk, mi asszonyok
elosztottuk a sütési feladatokat. Én az elő és utóételről valamint a salátákról
gondoskodtam.
Előételnek hidegtálat készítettem az elmaradhatatlan
kaszinótojással, amit mindenki szeret. A főétel is húsos lett, ezért a tálra
csak kisebb falatkák kerültek.
Szalonnás
hústekercsek kaszinótojással.
Hozzávalók:
· 6
(vastagabb) szelet hús (kb. 80 dkg), nálam sertéstarja
· 3-4 gerezd
fokhagyma
· 12 szelet
bacon
· 1 evőkanál
gyros fűszerkeverék
· olívaolaj
· 1 dl
száraz fehér bor
· só, bors
Előkészületek:
A hússzeleteket vékonyra klopfolom két fólia között. A
fokhagymákat fokhagymanyomón átpasszírozom, és egy kevés olajjal elkeverem,
hogy kenhető masszát kapjak.
Elkészítés:
A vékonyra vert hússzeletet sózom-borsozom és
fűszerkeverékkel átszórom. Megkenem a fokhagymapéppel, és két szelet szalonnacsíkkal
letakarom. Szorosan feltekerem a húst, 3-4 centinként átszúrom egy fogvájóval,
ezután a fogvájók között átvágom a hústekercset, így kapok kis húscsigákat.
Ezután egy nagyobb serpenyőben olívaolajat melegítek,
közepesnél erősebb fokozaton. A csigákat kissé lelapítva az olajba teszem, és gyorsan
pirosra sütöm mindkét oldalukat. Ráöntöm a fehérbor és fedő alatt 30 percig
párolom. Majd a fedőt levéve 5 percig szaftjára pirítom .(Ha esetleg elfőné a levét,
akkor kevés víz hozzáadásával pótolható.)
Kaszinótojás franciasalátával
Hozzávalók:
Kaszinótojás
hozzávalói:
- 6 tojás
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál tejföl
- őrölt bors
- só
Franciasaláta
hozzávalói:
- 1 csomag (500 g) fagyasztott vegyes zöldség (burgonyakocka, zeller feltétlen kell)
- majonéz
- tejföl
- só
- ételízesítő (vegeta)
Díszítésnek:
- 1 fejes saláta / jégsaláta
- piros paprika
Elkészítés:
Kaszinótojás
elkészítése:
Megfőzzük és megpucoljuk a tojásokat, 2/3 részt elvágjuk őket, és egy kiskanállal kikotorjuk a belsejüket. A tojássárgákhoz hozzákeverünk egy kis mustárt, tejfölt, zsemlemorzsát. Sóval, borssal ízesítjük, majd a masszát visszatöltjük a tojásokba.
Franciasaláta elkészítése:
A mártás elkészítéséhez összekeverünk 2 dl tejfölt, 2 dl majonézt, egy csipet sót és borsot - ízlés szerint. A franciasaláta elkészítéséhez kevés vízzel és a vegetával megpároljuk a zöldségeket, majd lecsepegtetjük, és egy tálra rakjuk, hogy kihűljön. Hozzákeverjük a mártást.
Megfőzzük és megpucoljuk a tojásokat, 2/3 részt elvágjuk őket, és egy kiskanállal kikotorjuk a belsejüket. A tojássárgákhoz hozzákeverünk egy kis mustárt, tejfölt, zsemlemorzsát. Sóval, borssal ízesítjük, majd a masszát visszatöltjük a tojásokba.
Franciasaláta elkészítése:
A mártás elkészítéséhez összekeverünk 2 dl tejfölt, 2 dl majonézt, egy csipet sót és borsot - ízlés szerint. A franciasaláta elkészítéséhez kevés vízzel és a vegetával megpároljuk a zöldségeket, majd lecsepegtetjük, és egy tálra rakjuk, hogy kihűljön. Hozzákeverjük a mártást.
Egy tálra fejes saláta leveleket teszünk, rákanalazzuk a franciasalátát, és a tetejére pakoljuk a kaszinótojásokat. A tojások tetejére egy-egy kanál mártást teszünk, és piros paprikával díszítjük.
Még sosem készítettem kaszinótojást, de nagyon tetszik nálad:) Húsvétra mindenképpen fogok készíteni, mert szeretjük:)
VálaszTörlésnekem az tetszik, hogy egyszerűen írtad le...mindig azt hittem, a kaszinótojás részemről kivitelezhetetlen, de most én is megpróbálom.
VálaszTörlésÉn még petrezselyemzöldet szoktam a töltelékéhez keverni. Gyönyörűen lett tálalva!!!!
VálaszTörlésEgyszerűen készíthető és sokféle étel mellé tehető.Van aki a tojások sárgáját majonézzel, vagy vajjal keveri össze.Nekem a mustáros-tejfölös-zsemlemorzsás változat ízlik.
VálaszTörlés