Jó
munkához, jó szerszám is kell - tartja a népi mondás.
Igaz ez a konyhai munkálatokra is.
Ezért úgy gondoltam, hogy most már ideje frissíteni az
edénykészletemet.
Mióta kalácssütésre adtam a fejem, mindig gondban
voltam a tepsikkel. Mert ami nagyméretű volt annak alacsony volt a pereme. Ha
jól megkelesztettem a kalácstésztát, akkor szinte lefolyt az oldalán.
Végre sikerült egy megfelelőt beszerezni.
Aztán a gyúródeszkám is már nagyon a vége felé járt. Hiába,
a közel 25 évnyi munkába már belefáradt és megkopott. Kissé széteső,
szétszáradó lett.
No, ha már újra lecserélem, akkor legyen olyan, mint
még a falusi mamának volt.
Jó nagyméretű és széles szegélyléccel, mindjárt
kettővel. Egyik oldalon, hogy szépen felfeküdjön az asztal szélére. Az
ellenkező oldalon, meg azért, hogy ne potyogjon le a gyúrni való anyag, ne szóródjon
le a liszt.
Nyakamba vettem az üzleteket, de ilyen nagyméretűt és
jellegűt nem találtam.
Akkor jött az Internetes keresés, a MESKA-n szoktam
egyedi dolgokat vásárolni és lám sikerült is rálelnem a megálmodott gyúródeszkára.
Köszönet érte a Brumár asztalos műhelynek.
Ez a tepsi bevonatos vagy sima fémtepsi? Én például évek óta nem tudok magas peremű, kalács sütő tepsit venni, olyan igazi hagyományosat, legalább 12 cm magasat. Éva
VálaszTörlésBevonatos, ez is csak 8 cm magas.
TörlésNagyon nehéz megfelelőt találni.Köszi az érdeklődést.