Zala dombok

Zala dombok
Zalai dombok ölelésében..

2011. december 14., szerda

Sütés Pataki cseréptálban.....

Interneten a gasztronómiai érdekességeket nézegetve gyakran találkoztam Pataki tálban készült finomságokkal. Régebb óta tervezgettem, hogy ki kellene próbálnom.

Ezért most Karácsonyi ajándéknak megleptem magam egy ilyen sütési alkalmatossággal.

Mielőtt elindultam  a bevásárló körútra, ellátogattam  a Sárospataki cég Weblapjára.
És bizony tátva maradt a szám a csudálkozástól. Annyi szépséges finom kerámia terméket láttam, hogy legszívesebben több készletet is azonnal rendeltem volna.
Talán később lesz még rá lehetőségem.
A sütőtálaknál is bőséges kínálatra leltem.
Nehéz volt eldönteni, hogy natúr vagy inkább mázas tálat válasszak.Mindkét változatnak meg van az előnye, ki ezt dicsérte, ki azt a blogok-nál.
Végül a belül mázas EURÓPA tálat választottam, mert e tál 3-s kombinációban is használható. Mivel a fedél is úgy van kialakítva, hogy külön lehet sütni benne.Ha akarom akkor mint, két tepsit használhatom, vagy egyberakva. Formára is szép és a fedélen mutatós szép mintázat van.No és a legnagyobb méretű 9 literes. 
Ezt a tálat teli rakva finomságokkal , úgy vélem 6- 8 személyre is elegendő.
(Nagyon kedvező az ára is !)



A cég weblapjánál mindjárt találtam nekem való recepteket.Most már csak a kipróbálás hiányzik.

Örülnék neki, ha a Pataki tál jó használatához tanácsokat kapnék és persze kipróbált recepteknek is örülnék.
Kicsit bizonytalankodom, hogy ebben a tálban milyen sütemény készül.Sok bejegyzésben olvastam , hogy nem csak zöldséges sültek, hanem levesek és tészták is készülhetnek a tálban.











4 megjegyzés:

  1. Tényleg szép darab. Sok sikert hozzá. Egy ekkora edényben én biztosan kipróbálnék egy sóletet. A miénk kisebb és úgyszólván csak húsok és húsok körettel ételekhez használjuk.

    VálaszTörlés
  2. Van cseréptálam, de nem használom...talán majd?

    VálaszTörlés
  3. Drága baratella! Jobb híján ideírom: megnéztem, a hőkőn sült perec nem az, amire gondoltam, viszont találtam egy hasonlót,mint amire vágyom, ez a Rábaközi perec. Azt viszont már látom, hogy nem fogom elkészíteni, mert nagyon nehéz....úgyhogy keresek tovább. Már karácsonyig úgysem készülne el.Köszönöm a tippet.

    VálaszTörlés
  4. Én most kaptam egy Szmola Edina kerámikus által készitett sütőtálat,nincs teteje,..bevallom ..nagyon nehezen szántam rá magam hogy süssek benne..KRUMPLI lett sütve,nagy hasábokra,olajat rá, ,fűszerezve..kb egy órát sült...ISteni -re sikeredett...és a tál TÚLÉLTE!..most már bátrabban fogom használni..

    VálaszTörlés