Tisztító és fogyasztó diéták mind a saláták
fogyasztására épülnek. Most a téli időszakban is sokféle alapanyag áll
rendelkezésre, amikből finomabbnál finomabb salátákat készíthetünk.
Én a
Testkontroll diéta útmatatásait követve a saláták készítéseben közel 20 éve nem használok ételecetet,
citromlével helyettesítem.
-
„Az ecet olyan erjedést okozó anyag, amely
rontja a nyál emésztőhatását és lassítja a keményítők lebontását is.”
Saláták, ahogyan én készítem:
Paradicsomsaláta
Hozzávalók: 2-3 db paradicsom,1 fej lilahagyma,1/2 kisebb
konzervkukorica,1 ek Olivaolaj, 2 ek hidegvíz, 1-1 kk őrölt bors, bazsalikom,
só.
Paradicsomot, hagymát karikára vágom, ráteszem a
kukoricát, az olivaolajat, vizet és a fűszereket. Jól összekeverem.
Savanyított
kerekrépa saláta
Hozzávalók 25 dkg savanyított répa,1/2 db piros
kaliforniai paprika,1 kk őrölt kömény.
Ha már savanyúbb ízű a répa, akkor 2-3 evőkanál hideg vizet
teszek rá.
Poré
hagymás jégsaláta
Hozzávalók: ½ fej jégsaláta,1/2 db jégcsapretek,1/2 db póréhagyma,
2 ek hideg víz, 1 tk citromlé, kevés só, 1 kávéskanál őrölt kömény és bors, 1
evőkanál tökmagolaj.
Jégsalátát apróbb darabokra tépem, jégcsapretket felkockázom
póréhagymát vékony karikára szelem. A salátának valókat a fűszerekkel,
tökmagolajjal jól összekeverem.
Ezeket a salátákat pirított rozskenyérszelettel vagy megszórva
magvakkal (szezámmag, dió) fogyasztom.
z az ecet, citrom csere teljesen új nekem. Nem lehet rossz. Kipróbáljuk. :))
VálaszTörléselöször kissé szokatlan, mert kevésbé savanyú.Nekem most már az ecetes ételek nagyon savanyúak.
Törlésigazad van, finomabb citrommal...
VálaszTörlés