Téli
fagyos napok -14 C fok, kemény hideg van odakint, s bár elmúlt
már a karácsony, ilyenkor nincs más, mint fogni kell egy- két üveg bort, és
forraltat gyártani belőle. Mert az jó, egyszerű, finom és persze melegít. A
meleg leves után a forralt bor a legjobb, ami ilyen időben történhet velünk,
elkészíteni pedig nem nehéz és gyorsan megvan.
A jó forralt bor elkészítéséhez a bor legyen száraz és
jó minőségű. Van, aki a fehérborra, mások meg éppen a vörösborra esküsznek. Mindenkinek
legyen valami igaza én vegyítem,a
fehérborból 2/3 részt a vörösből 1/3 részt keverek.
A fűszereket, cukrot beletéve kissé forralom, s hagyom
hűljön ki, érjenek össze az ízei, és aztán melegítem fel újra. Fontos már felforralni
tilos, víz nem kell hozzá, és az agyonédesítés is kerülendő.
Házi
forralt bor, fehér és vörösborból.(Itt a Zalai
dombokon termett szőlőből készült borokból szeretem készíteni.)
Fűszerezés: almahéj, narancshéj, őrölt fahéj, 2-3 szegfűszeg,
2-3 szegfűbors, őrölt szerecsendió, cukor.
Sokféle fűszerezéssel készíthető, ahogy a mondás tartja
ahány ház annyi szokás.
Egészségünkre! Melegségre
fel! ( Az se baj, ha kissé csillogóvá lesz a szemünk!)
Egészségetekre! :))
VálaszTörlésÍgy van, egészségetekre:) Ha az itteni telet nézem, akkor bizony én hosszú hónapokig élhetnék ezzel a melengető forralt borral. Milyen érdekes az is, hogy még otthon a -14 nagyon hidegnek tűnt, itt már azt mondom, de jó, csak -14:)
VálaszTörlésÉn is ngy rajongója vagyok a forralt bornak,s milyen jó is az ilyenkor!
VálaszTörlésfini a forralt bor...
VálaszTörlés