Február
hónapja, a névnapom hónapja. Vendégsereg és süteménykészítés, de milyen is
legyen a süti?
Tavaly egy
régebbi szakácskönyvben felfedeztem az
- Ella néni süteményét – és ez a süti ízlett
a vendégeknek is.
Akkor írtam
is egy bejegyzést a blogba, mert tetszett, hogy nevemet viseli ez a
tésztaféleség és Édesanyámét is.
Itt az
alkalom, hogy újra megsüssem, hiszen dió és lekvár mindig van a háznál.
Másik
süteménynek a gesztenye tekercset választottam, hiszen a gesztenyét mindenki
szereti.
Egyszerűen
elkészíthető süti, sokan és sokféleképpen ismerik.
Kicsit más ízű
legyen, most a gesztenye krém mellé, pikáns Kivi lekvárt tettem.
(Alkalmanként,
szoktam déligyümölcsökből is lekvárt befőzni, ananász, vegyes citrus és a kivi is nagyon jó.)
Gesztenye tekercs
én így készítettem:
Hozzávalók
a piskótatésztához:
4 tojás
4 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál finomliszt
½ cs sütőpor
4 tojás
4 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál finomliszt
½ cs sütőpor
a krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
5 dkg vaj
1teáskanál kakaó, 1 teáskanál rum
15 dkg
kivi lekvár
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A 4 tojásból a megszokott módon vékony piskótatésztát sütünk. Azon melegében feltekerjük, s így hagyjuk kihűlni. A felengedett gesztenyét a vajjal, kakaóporral és a rummal habosra keverjük. A piskótát kihengergetjük, a gesztenyés krémmel az egyik szélén megkenjük, majd a többi részre elosztjuk a kivi lekvárt, újra föltekerjük és a megolvasztott csokimázzal leöntjük.
Jaj nekem! Utólag is boldog születésnapot, sok jó témát a bogíráshoz,hogy még sokáig olvashassunk....
VálaszTörlésA süti elképesztően szép...és fínom lehet.
Köszi
VálaszTörlésKeresgélem a jó témákat....a jó dolgokat...
Kinézetre is ünnepi , mutatós!
VálaszTörlésVicuska köszi. Nálam a gesztenyés és diós sütik mindig bejönnek.
VálaszTörlésNagyon guszta. Amúgy is szeretem a gesztenyés sütiket. Ja! A hidegtálakat is. :)
VálaszTörlés